Google
 
Web Suriname.NU
U kunt nu ook alleen binnen  ANDA Suriname  zoeken
      ·       Suriname Gastenboek
   





   
ONDERDEEL
ZOOGDIEREN
 suriname.nu Saguwenke
 suriname.nu Keskesi
 suriname.nu Monkimonki
 suriname.nu Profosu
 suriname.nu Granmankapasi
 suriname.nu Busdagu
 suriname.nu Blakatigrikati
 suriname.nu Hei tigrikati
 suriname.nu Tigrikati
 suriname.nu Pakiratigri
 suriname.nu Hei
 suriname.nu Konkoni
 suriname.nu Tamanuwa
 suriname.nu Swampuwatradagu
 suriname.nu Bigi watradagu
 suriname.nu Seku

Onderwerpen
NATUUR
 suriname.nu Zoogdieren

AFDELINGEN
   Algemeen
  De Douane
   Telefoonboek
   Bevolking
   Distrikten
   Reis info
   Cultureel erfgoed
   Geschiedenis
   Foto's
   Natuur
   Personen
   Koken / recepten
   Vragen over NIBA
   Wat is ANDA

     
 SURINAME  AFDELINGEN - suriname.nu NATUUR - - ZOOGDIEREN

 suriname . NU terug
 


*

Saguwenke   (Saguinus midas midas)    (Callitrichidae)

Ook bekend als: Surinaamse zijdeaap, Marmoset



Kleinste aap van Suriname. Kop, gezicht en voorromp volledig zwart. Rug zwart met geel of geelbruin. Handen en voeten helder goudkleurig (oranjegeel). Staart en onderzijde zwart. Jongen kunnen bleke gebieden rond ogen en mond hebben. SV 20-28 cm. Gewicht 415-665 g.

Boombewonend. Primair en secundair bos, vooral talrijk in savannebossen en ritsbossen en langs rivieren. Voorkeur voor overgangshabitats, vooral waar bos in savanne overgaat. In de lagere kronen en ondergroei van het bos.

Overdag actief. Groepen bestaan gewoonlijk uit 2-6 dieren, maar soms wel tot 20.


 * Raadpleeg bij twijfel altijd de officiële CITES lijsten.



Bron: Veldgids WWF
Zie ook: www.douanesuriname.com




suriname . NU  naar boven



Ontwerp © Webteam ANDA Suriname - Afdeling Nederland - Telefoon   06 1998 7075
Last update: